Kalendar

ЦРКВЕНИ ХОР 
При храму „Св. Арсеније Сремац“

XOP

 

 

 

Почетком новембра 2004 неколицина верника, чланова хорова из различитих црквених заједница у Онтарију почели су да поју одговарања на светој Литургији у цркви Св. Арсенија Сремца. Ново-направљена певница је добила свој смисао јер су милозвучни  гласови иза певнице постепено прерасли у Црквени хор.
Први диригент хора је била вредна Лепа Јанковић, која је претходно водила хор српске православне цркве у Нијагара Фалсу. Пробе су се одржавале сваког уторка у 20:00 часова у црквеној сали у Витбију, која се налази на 508 Byron St. South 
Лепа је водила хор од 4. Новембра 2004. Године. Пробама су присуствовали и на литургијама појали: Лепа Јанковић, Светозар Јовановић, Бранка Вељко, Мира Радосављевић и Марија Радосављевић. У току 2005-е године хору се прикључују Ана Попадић и Ђорђе Кричковић, затим у току 2006. године хору приступају Сава (Sally Bray), Лела Филиповски и Мишел Кајганић, да би се у 2007-ој години у хору појавио музички образован Предраг Томић. Сваким даном, месецом и годином црквени хор је све више привлачио пажњу посетиоца храма. Појање нашег хора на великопосним богослужењима ван нашег храма је подизало углед наше мале Црквено-школске општине.
Када се Лепа Јанковић одселила у Нијагару Фолс, крајем априла 2008-ме године, Црквени хор је на Ђурђевдан преузела Ана Попадић, која је показивала највише смисла и воље да наследи Лепу Јанковић. Анина жеља је била, да по угледу на истакнуте црквене хорове, повећа број чланова са добрим гласовним могућностима, и да се вежбањем постигне висок ниво појања - и да се поје не само на богослужењима, већ и на концертима духовне музике. Ипак, ова мала заједница нема услове да се хор толико развије али је углавном појао квартет, на велику духовну радост присутних. Следећих година Црквени хор су сачињавали: Диригент и појац Ана Попадић, док су најчешће појали Светозар Јовановић, Мишел Кајганић, Предраг Томић, Ђорђе Кричковић и Сава (Sally Bray), као и новоприкључени Љубо Унковић, Александра Поповић, Донка Шопкић и Мира Гајић. 2010-е године у хору се појавила и Ивана Лукић која је одмах показала свој ентузијазам, показала да поседује музичко образовање и представила завидне гласовне могућности.
Када се Ана Попадић 2011-те године повукла из хора, Црквени хор је поверен Ивани Лукић која има музичко образовање и поседује милозвучан глас као и изузетан слух. Њен ентузијазам и претходно искуство чине да Црквени хор украшава света богослужења остављајући пријатан утисак на све присутне. У хору редовно поју диригент Ивана Лукић и њена кћерка Лидија Лукић, Мира Челпер и Предраг Томић док често узме учешће Ана Здравковић из Питербороа. Приликом боравка у Канади, повремено  поју и донедавни појци Мишел Кричковић и Сава (Rallis). На пробе повремено долазе дечаци и девојчице који предстваљају своје гласовне могућности, спрамајући се да редовно запоју на богослужењима.
Треба нагласити да Светозар Јовановић повремено поје као члан хора, али редовно чита апостол и поје за певницом када хор није присутан.
Ивана Лукић покушава да на хорске пробе доведе и испроба гласове свих који су заинтересовани да буду чланови Црквеног хора.


 
Траже се мушки и женски певачки гласови!

 

Чланови Црквеног хора позивају вас да им се придружите у цркви Свети Арсеније Сремац у Whitby-ју, једној од најакустичнијих цркава у Durham региону.
Црква Св. Арсенија Сремца у Whitby-ју је отворена за све Србе и све православне хришћане да се придруже Црквеном хору.
Хор цркве Св. Арсенија Сремца позива вас да учите певати прекрасну божанску Литургију која храни Духом Светим. Ко поје Богу, поје роду и сваком посетиоцу храма који ваше појање доживљава као нешто небеско и анђелско.
Добро сте дошли сви који љубите Господа и поштујете храм као „Дом Божји“. Поверимо се да диригент хора установи да ли имамо гласовне могућности да украсимо света богослужења.
За додатне информације обратите се Ивани Лукић на телефон 905-493-3884, или свештенику Миловану Средојевићу на телефон 647.232.6393
Сви узрасти су добродошли!


Ивана Лукић – диригент црквеног хора

Св. Арсенија Сремца у Витби-ју

   

  Кликните на сликe