Kalendar

ДОБРОДОШЛИ У КОЛО СРПСКИХ СЕСТАРА

"Мала Гocпojинa"

Одмах по оснивању црквеношколске општине, 1993. године, основано је  и Коло српских сестара. На својој првоj седници, сестре су одлучиле да за свога патрона узму Пресвету Богородицу, а за славу Koлa Рођење Пресвете Богородице.

Од оснивања до данас напредак цркве Светог Арсенија Сремца , обележен је вредним учешћем чланица Кола Мале Госпојине. У свакој црквеној, народној, друштвеној и хуманитарној акцији Коло сестара је увек било међу првима.

Напредак и очување верског и националног живота српског народа и васпитање младих поколења у духу православне вере и традиције су најважнији циљеви Кола српских сестара. 

Коло je активно у помоћи у прихватању новодошлих чланова општине, у хуманитарним акцијама, обиласцима старих и изнемоглих, болесних и свих оних којима је помоћ била потребна. Такође, Коло је присутно и у осталом раду као што је  организовање ручкова, банкета, прослава.

Неке чланице Кола од редовно учествују на богослужењима а неке од њих су сталне чланице црквеног хора. Коло се стара о чистоћи и уређењу светога храма. Коло се ангажовало су организовању продаје старих ствари прикупљених од чланова општине ради прикупљања средстава за помоћ цркви. Такође, значајан је и рад  у обнављању кухињског материјала и уређењу црквених просторија. Коло је важан члан организације која представљаjу нашу заjедницу на етничким данима мултикултуре у Ошави, коjи се организуjу jедном годишње.

KSS

Чланице Кола српских сестара су свесне да њихов рад и труд бележи и узвраћа  Бог чије су награде вечне и непролазне и зато раде све без велике рекламе, уздајући се у Бога и своју Пресвету Богородицу, заштитницу и молитвеницу, која их храбри и када понекад снага и воља ослабе.

Поздрављам све сестре у нашој парохији и позивам их да  све постану чланице Кола Српских Сестара "Мала Гocпojинa".

 

Дођите да се дружимо и радимо за корист наше цркве и наше мале и сложне заједнице. Дођите да дате свој допринос онолико колико можете и шта можете.  И ако вам било шта треба, јавите се прво нама јер вам је Коло српских сестара увек на располагању.

 

Ранка Матејић,

 

Јавите се! 

Ранка Матејић, Председик

Телефон: (905) 579 - 8411

Електронска пошта: ranka@kemptravel.ca

-----------------------------